Kinderwens

Als je graag een kindje wilt, dan duurt elke maand er een te lang. Meestal wordt die wens alleen maar sterker als het niet meteen lukt en kan het al snel een obsessie worden.
Daar moet je altijd voor uitkijken, want je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je lekker in je vel zit. Stress en dergelijke factoren hebben grote invloed op vele functies van je lichaam. Ook op je hormoonhuishouding en je vruchtbaarheid.

Als het niet meteen lukt, laat je niet uit het veld slaan. De meeste stellen doen er gemiddeld 6 maanden over om zwanger te worden. Daarbij zijn er die meteen zwanger raken en anderen na een jaar of langer.

Ongeveer 1 op de 6 stellen hebben problemen met de vruchtbaarheid.

Andere mensen begrijpen meestal niet goed waarom je zo wens zo sterk is, wat vaak voor nog meer stress zorgt. Zeker op het werk, waar je eigenlijk tegelijk ook niet wilt dat iedereen het weet, heeft niemand in de gaten wat jouw al die maanden bezighoudt. Jammer is dat toch. Daardoor houdt je meestal je mond er maar over, terwijl je het van de daken zou willen schreeuwen.

Lucht je hart lekker hier in het forum en luister niet teveel naar je onbegripvolle omgeving.

Luister vooral naar je gevoel en doe daar iets mee!

Leave a Comment