Vaginaal vocht

Je weet vast dat visjes niet kunnen zwemmen op het droge?
Dat werkt ook zo met de spermacellen. Vaginaal vocht is essentieel.

Genoeg vocht is van groot belang voor het transport van de vagina naar de baarmoedermond naar de eileider, waar de te bevruchten eicel met smart ligt te wachten.

Als de zwangerschap op zich laat wachten, dan gaat de lol er soms toch echt af. Maand na maand proberen en steeds op gezette tijden verplicht een nummertje maken.

Vaak is het een psychisch aspect; minder zin = minder vocht. Maar het kan ook komen door een vruchtbaarheidsbehandeling, dat er minder vaginaal vocht vrijkomt, zelfs bij opwinding.

Wat kan ik doen om meer zin te krijgen?

– Doe vaker aan zelfbevrediging.
Van een orgasme voel je je prettig en er komt meestal ook vocht vrij. Als je vaak zelf voor een orgasme zorgt, geeft dit je zelfvertrouwen, je leert je lichaam goed kennen en je weet steeds beter hoe je “op commando” een orgasme kan opwekken. Dat is erg handig als je vlak voor de geplande bevruchtingspoging een orgasme wilt hebben, aangezien dit de kans op zwangerschap vergroot. Bovendien vinden veel mannen het erg opwindend de vrouw zichzelf te zien bevredigen, wat ook vervolgens zijn eigen orgasme bevordert.

Als je regelmatig de tijd neemt om jezelf te verwennen, zul je vanzelf meer behoefte krijgen aan meer orgasmes en zul je dit vanzelf ook vaker willen delen met je partner en/of meer zin krijgen in gemeenschap.

– Voeg vocht toe.
Als je een glijmiddel gebruikt, gaat het simpelweg makkelijker.
Je moet er alleen wel op letten dat je een glijmiddel gebruikt dat niet ten koste gaat van het sperma.

Leave a Comment