Zwanger worden: goede seks is beter

Zwanger worden: goede seks is beter

Bij zowel mannen als vrouwen verhoogt opwinding de kans op bevruchting.

Hoe langer de man wordt opgewonden vóór de zaadlozing, hoe beter de kwaliteit van het zaad is. Dit komt door het ontspannen, maar ook door de prikkels in de hersenen, waar het uiteindelijk allemaal vandaan komt.

Vrouwen worden door opwinding vochtiger, wat de penetratie gemakkelijker en prettiger maakt. Ook zorgt het vocht voor betere voortbeweging van het zaad.

Door veel aandacht aan de opwindingsfaktor te besteden, wordt de seks vaak intenser en de orgasmes ook.

Probeer glijmiddelen te vermijden, dit werkt vaak zaaddodend. Als het echt noodzakelijk is, zoek dan goed naar een glijmiddel op waterbasis, zo mild mogelijk. Speeksel lijkt een goed alternatief, maar is net zo slecht voor het zaad als glijmiddel.

Neem de tijd voor elkaar en zorg dat jullie beiden onspannen bezig zijn. Verwen je partner goed, maar doe geen dingen waar je je niet prettig bij voelt, alleen om de ander te plezieren. Dit verstoort je eigen gevoel van opwinding. Maak daar goede afspraken over, om vervelende momenten te vermijden.

Seks zonder lust en opwinding is iets wat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, wanneer een zwangerschap uitblijft. Maar dit is een van de belangrijkste zaken. Uiteindelijk is dit waar het voortplanten allemaal om draait.

Leave a Comment